BITCOIN BEURS

Het einde van de Bitcoin beurs?

bitcoin beursOver een klasssieke Bitcoin beurs kunnen we anno 2018 niet meer spreken. In Nederland wordt elke Bitcoin beurs uitgebouwd tot een heuse crypto exchange. Ze komen als paddenstoelen uit de grond. Inderdaad, gedurende 2017 zijn er vele nieuwe crypto ondernemingen gestart.  Ze bouwen aan een handelsplatform waar het vooral lijkt te gaan om het aanbod. Ze willen zoveel mogelijk cryptomunten kunnen aanbieden op beheerde wallets. Het moet zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt voor de klant om met ideal de gewenste cryptomunt te kopen en op te slaan. Zeker, klanten willen geen rompslomp en zoeken naar gebruiksgemak. Litebit was als eerste begonnen met het aanbieden van wallet ondersteuning en het uitbouwen van een groot aanbod van cryptomunten gevolgd door Anycoin. BTCDirect, een klassieke Bitcoin wisselkantoor is uiteindelijk ook overstag gegaan en biedt nu ook meerdere cryptomunten aan. De eerste en klassieke Nederlandse bitcoin exchange, Bitonic, blijft koppig volhouden en biedt alleen Bitcoin aan. Hoewel, het nieuwe handelsplatform van dit bedrijf (nog onder ontwikkeling), BL3P biedt naast Bitcoin wel Litecoin aan. Terwijl Bitvavo haar hele bedrijfsvoering heeft aangepast en een uitgebreide cryptocurrency exchange heeft opgebouwd. Bitvavo is nu de grootste handelsbeurs voor bitcoin crypto’s in Nederland.

Verder heeft AMDAX, een nieuwe Nederlandse crypto-vermogensbeheerder en handelsbeurs belangstelling verkregen aangezien het de eerste onderneming is met een DBN-registratie.

Van een Bitoin beurs naar een crypto handelsbeurs:

Er is een duidelijke vraag van de markt te bespeuren naar diversificatie in verschillende cryptomunten en -projecten. Bitcoin exchanges moeten worden omgebouwd tot crypto exchanges om klanten te behouden en nieuwe te werven. Zo niet, dan zal de nieuwe concurrentie ze inpikken. Ongeacht of dit wel of niet goed is. Want zoals zo vele Bitcoin enthousiastelingen vinden: Bitcoin zou eigenlijk moeten volstaan. Dit is zeker nu er zoveel voortgang wordt geboekt met de implementatie van allerlei nieuwe technische snufjes, zoals het Lightning Network. Spreken over Bitcoin maximalisme wordt als een kortzichtige, bekrompen mentaliteit beschouwd.

Laten we eens een voorbeeld nemen. Vooral Ripple was een populaire digitale valuta gedurende de laatste stieren markt in 2017. Ripple staat voor alles wat Bitcoin niet is. Niettemin, de klant is koning en het is uiteindelijk de markt die bepaald welke cryptomunt op de lange termijn zal doorbreken en overleven.

Er is inderdaad een overlevingstrijd opgang gebracht in de beren markt van 2018 waarbij vooral Bitcoin de grote winnaar is. Ripple en de meeste cryptovaluta’s kwamen in een euforische zeepbel terrecht en daalde met meer dan 90 % in waarde. Bitcoin heeft zwaar geleden, maar na een enorme correctie, staat het nog steeds na meer dab tien jaar foutloos operen op sterke benen. Het staat buiten twijfel dat Bitcoin alle ellende heeft overleefd en niet meer te stoppen is. De unieke anti-fragiele eigenschappen van Bitcoin zijn duidelijk aan het licht gekomen. De institutionele beleggers staan te popelen om mee te doen om te kunnen investeren in deze nieuwe zeldzame en unieke asset klasse die buiten het financieel systeem opereert en niet door een belangengroep kan worden veranderd. Het netwerk effect en veiligheid van Bitcoin neemt alleen maar toe. We hebben er ook een artikel over geschreven:

Het is niks voor niks dat we Bitcoin Krediet zij gestart aangezien we ervan uit gaan dat Bitcoin de reservemunt zal blijven in de cryptovalutamarkten en een nieuw beleggingsobject is voor waardeopslag en zelfs koopkrachtvermeerdering wanneer de centrale banken in vooral Europa en Amerika de grip op de inflatie doelstellingen verliezen.

Nog nooit heeft de mensheid over schuldvrij, gezond geld beschikt zonder derde partij risico’s, zonder een mogelijke inmenging van banken of muntheren. Vandaar, ik zou iedereen willen aanraden om eerst alles te leren over Bitcoin voordat je op een crypto exchange alles wat vast en los zit gaat opkopen. DYOR (Do your own research)! Hier is een gratis Bitcoin cursus waar je kunt beginnen:

Ga vervolgens van start met het vergelijken van verschillende crypto exchanges. Hier kun je een een overzicht bekijken van Nederlandse Bitcoin beurzen anno 2020: