Waarom zou ik bitcoins kopen?

Wat is het nut van Bitcoin?

bitcoin kopen

Meer en meer mensen willen bitcoins kopen voor waardeopslag. Vervolgens is er de wens om deze bitcoins te gebruiken als onderpand voor krediet. Hoe is het mogelijk dat dit het geval is? Waarom zou iemand bitcoins kopen?

Het heeft alles te maken met het feit dat de fundamentele problemen die ten grondslag liggen aan de finance crisis van 2008 nooit zijn opgelost. Er is gewoon enorm veel schuld  in omloop gebracht om alles draaiend te houden. Inflatie en valuta devaluaties door geldverruimingspraktijken van centrale banken, handelsoorlogen en valuta oorlogen zijn funest voor een spaarder. Wanneer het echt pijn doet in de beurs gaan mensen reageren.  Koopkracht verlies heeft rampzalige gevolgen voor een samenleving en haar economie. Gedurende 2017 en 2018 hebben we duidelijk gezien wat de gevolgen zijn van hyperinflatie in landen zoals Venezuela, Zuid-Afrika, Argentinie en Turkije.  Deze zeer zorgwekkende ontwikkelingen geven duidelijk aan dat vertrouwensgeld gevangen in een gesloten bankenstelsel  (als fiduciair geld) een nachtmerrie is voor elke spaarder en belegger.  Bitcoin ligt buiten een gesloten bankenstelsel met mogelijke kapitaalrestricties (censuur). Het functioneert al tien jaar feilloos, onkraakbaar, zonder censuur, zonder banken. Bovendien is het ontworpen om niet alleen een rekeneenheid en ruilmiddel te zijn, maar vooral ook een middel voor waardeopslag.

bitcoins kopen

Met waardeopslag wordt koopkracht behoud of vermeerdering bedoelt.  Dit monetair beleid zit er bij Bitcoin ingebakken. Er kunnen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins worden bijgemaakt. Beleggers en zeker ook institutionele beleggers beseffen wat de unieke eigenschappen van Bitcoin zijn en beschouwen het als een belangrijke hedge buiten het huidige financiële systeem wanneer het uiteindelijk mis gaat. Bitcoins kopen is dan een noodzaak in plaats van een speculatieve belegging. Verplaats je eens naar Venezuela en bedenk eens hoe je het eigen vermogen kunt beschermen en toch ook makkelijk kunt besteden voor het kopen van eten. Bitcoin biedt een nieuwe rekeneenheid en mogelijkheid om met elkaar te kunnen blijven handelen. Er is zelfs geen internet voor nodig dankzij het satellietenproject van Blockstream. Inderdaad, een daadwerkelijk besef van de burgers aldaar over het nut van Bitcoin zou daar leiden tot een proces van hyperbitcoinization.

Waar kan ik bitcoins kopen?

In Nederland zijn er vele verschillende bitcoinbeurzen. Bitcoins kopen met iDEAL is op vele verschillende plaatsen mogelijk. Laten we een korte opsomming geven van de beste bitcoinbeurzen waar je bitcoins kopen kunt:

  1. Wanneer je beschikt over een Bitcoin wallet, dan is Coinmerce een uitstekende keuze om voordelig bitcoins te kopen.
  2. Bitvavo is een Nederlandse cryptobeurs met een eigen orderboek waar je met iDEAL bitcoins kunt aanschaffen en direct kunt laten bijschrijven op je bitcoin rekening. Je hoeft geen aparte Bitcoin wallet aan te maken.
  3. Wil je actief Bitcoin verhandelen? In dat geval kun je het beste van een professionele Bitcoin trading platform gebruik maken met grote volumes en lage kosten. Dit is Binance.
  4. Wil je actief Bitcoin verhandelen zonder gebruik te maken van bitcoins? Wil je gewoon meer euro’s verdienen zonder dat je wakker hoeft te liggen over de beveiliging van je bitcoins? In dat geval zou je de dienst van eToro eens kunnen bekijken. Bitcoins kopen bij eToro is mogelijk, maar eToro beheert alles en je kunt nooit je bitcoins laten uitbetalen. Je zult winst moeten pakken in euro’s.

Voor een reeks van verschillende vragen over het kopen van bitcoins, kunnen we deze referentiepagina aanbevelen die doorverwijst naar relevante artikels:

Aanbevolen: voordat bitcoins koopt, is het aan te raden om eerst zo veel mogelijk te leren over Bitcoin. We kunnen onze lezers de volgende gratis cursus aanbevelen: