Bitcoin Spaarrekeningen

bitcoin leningen

Bitcoin houders kunnen er voor kiezen om bitcoins te plaatsen op een Bitcoin spaarrekening. Steeds meer Bitcoin kredietmarktplaatsen bieden Bitcoin spaarrekeningen (Bitcoin Interest Accounts) waar Bitcoin houders automatisch een rentevergoeding kunnen ontvangen. Deze vaak aantrekkelijke rentevergoedingen worden automatisch uitbetaald. Welke dienstverleners zijn er al beschikbaar die een BTC-spaarrekening aanbieden?

Aanbieders van Bitcoin spaarrekeningen:

bitvavo bitcoin deposito rekening

Bitvavo in Nederland biedt de meest veilige Bitcoin spaarrekening aangezien Bitvavo gebruik maakt van de beste Bitcoin bewaaroplossing en daardoor van een verzekering geniet. Inderdaad, je kunt veilig Bitcoin verzekerd uitlenen voor een rentevergoeding van meer dan 1 %. Dit is wellicht minder dan de hieronder genoemde alternatieven, maar wel de veiligste optie om een rendement te verdienen op de gespaarde bitcoins bij een vertrouwde en gereguleerde Nederlandse dienstverlener. Het kan als een Bitcoin deposito rekening worden beschouwd. Voor meer informatie: Bitvavo Exchange Review.

  • BlockFi is een bekende Amerikaanse Bitcoin kredietplatform en beschikt over aantrekkelijke BTC-spaarrekeningen. Hieronder in de video kun je de CEO van BlockFi, Zac Prince in gesprek zien met Brian Estes. Voor meer informatie: BlockFi Review.
  • Dichterbij huis is er Coinloan. Deze dienstverlener heeft een mooie kredietmarktplaats ontwikkeld die vanuit Estland opereert. Coinloan biedt een aantrekkelijke BTC-spaarrekening aan met een rentevergoeding van 4.4 %. Hieronder kun je een videopresentatie zien van de Coinloan dienstverlening. Voor meer informatie: Bezoek Coinloan.
  • Het Celsius Netwerk behoort tot de top en is al sinds 2017 actief. Het is opgericht door de uitvinder Alex Mashinsky. Alex heeft het VOIP (Voice Over Internet Protocol) uitgevonden en heeft meer dan 35 patenten op gebied van allerlei communicatieprotocollen. Alex werkt nu aan MOIP (Money Over Internet Protocol) en de verwezenlijking van een beter financieel systeem. Dit is ook de doelstelling van het Celsius Netwerk, een kredietmarktplaats met veilige BTC-spaarrekeningen. Hieronder kun je een eerst videopresentatie bekijken van het Celsius Network en vervolgens een gesprek met Alex in de hoofdrol:
  • Credissimo is de marktleider in Europe op het gebied van kredietverstrekking en heeft een Bitcoin kredietmarktplaats voor Bitcoin gelanceerd: Nexo. Je kunt hier bitcoin uitlenen door het op een spaarrekening te storten, maar ook Bitcoin als onderpand gebruiken voor het verkrijgen van een krediet in euro of andere valuta. Hieronder kun je een videopresentatie bekijken van de Nexo dienstverlening. Voor meer informatie: NEXO Review.

Let wel op. Er zijn natuurlijk risico’s verbonden met het uitlenen van bitcoins en het gebruik van bitcoin spraarrekeningen. Net zoals bij het gebruik van een exchange, verlies je de controle over de uitgeleende bitcoins. Vergeet het niet, not your keys, not your bitcoins. Doe eerst goed onderzoek, bestudeer de specifieke voorwaarden, test het platform en begin voorzichtig met een klein bedrag in BTC voordat je begint met grote bedragen.

Beschik je nog niet over bitcoins? Lees hier verder: